En liten historia först om var jag har fått receptet ifrån.
För ganska många år sedan nu bodde jag på Nya Zeeland och studerade under ett år. Jag hade inte så värst mycket pengar så jag spenderade mycket tid på biblioteket. Där hittade jag en bokserie av Joanna Fluke där första boken heter Lemon Meringue Pie Murder. Böckerna handlar om en kvinna som driver ett bageri och blir inblandad i mord. Precis i samma anda som att Miss Marple alltid hamnar mitt i mord. Men eftersom huvudpersonen driver ett bageri så kommer varje bok med några recept, oftast på småkakor.
Tillsammans med detta så bodde jag och min vän på ett studentboende där vi tillhörde minoriteten som tyckte om att och var bra på att laga mat. Så middagarna hos oss var oftast överbefolkade - vi lagade mat till fem men åtta dök upp när maten var klar. Oftast så lagade min vän maten och jag var ansvarig för efterrätt. Så det blev en hel del bakande för mig under det året.
Anywho, tillbaka till kakorna. Jag har översatt måtten för att göra det lite enklare, författaren är amerikanska så det är cups hit och pounds hit, i övrigt är receptet avskrivet direkt från boken.
Lite bra tips angående dessa kakor.
När ni kommer till att blanda ner mjölet i blandningen så kommer ni troligen tycka att det är alldeles för mycket mjöl. Det är det inte. Fortsätt rör.
Sen kommer ni troligen att tycka att det är alldeles för mycket choklad och nötter. Det är det inte. Jag rekommenderar att ta en stark slev, jag brukar använda en vanlig matsked till det sista blandandet. Som min mamma säger och som hennes mamma sa till henne, fortsätt rör bara så kommer det bli bra.
Lisa's White Chocolate Supremes
Preheat oven to 350 F (175 C), rack in
the middle position.
1 cup melted butter (225 g)
¾ cup – 1 ¾ dl white sugar
¾ cup – 1 ¾ dl brown sugar
2 teaspoons vanilla sugar
1 ½ teaspoons baking soda
½ teaspoon salt
2 beaten eggs
2 ¼ cups – 5 ½ dl flour (no need to
sift)
2 cups (½ pound) – 5 dl real white
chocolate or white chocolate chips
1 ½ cups – 3 ¾ dl chopped macadamia
nuts (measure before chopping)
Melt the butter. Mix in the white sugar
and brown sugar. Then mix in the vanilla, baking soda, and salt. Add
the eggs and stir again. Add the flour and mix thoroughly.
If you’re using block white
chocolate, shop it up into pieces roughly the size of chocolate
chips. You can do this in a food processor by cutting the chocolate
in chunks and processing it with the steel blade. If you’re using
white chocolate chips, just measure out 2 cups. (You can use vanilla
chips, but the cookies won’t taste the same.)
Measure out the whole macadamia nuts.
Chop them into pieces roughly the size of peas with a knife, or use
your food processor and the steel blade.
Add the white chocolate and nuts to
your bowl and mix thoroughly.
Drop the dough by teaspoons onto an
ungreased cookie sheet, 12 cookies to a standard-size sheet. Bake at
350 F for 10 to 12 minutes or until nicely browned.
Inga nötter idag, enbart choklad. |
Jag skulle ha plattat till kakorna lite mer här. |
Ser inte så illa ut! |
No comments:
Post a Comment