Friday, July 20, 2012

Lisa's White Chocolate Supremes

Jag bestämde mig för att baka lite idag, och när det kommer till småkakor finns det en sort som jag alltid går tillbaka till, White Chocolate Supremes. Lisa's White Chocolate Supremes till och med. 

En liten historia först om var jag har fått receptet ifrån. 

För ganska många år sedan nu bodde jag på Nya Zeeland och studerade under ett år. Jag hade inte så värst mycket pengar så jag spenderade mycket tid på biblioteket. Där hittade jag en bokserie av Joanna Fluke där första boken heter Lemon Meringue Pie Murder. Böckerna handlar om en kvinna som driver ett bageri och blir inblandad i mord. Precis i samma anda som att Miss Marple alltid hamnar mitt i mord. Men eftersom huvudpersonen driver ett bageri så kommer varje bok med några recept, oftast på småkakor. 

Tillsammans med detta så bodde jag och min vän på ett studentboende där vi tillhörde minoriteten som tyckte om att och var bra på att laga mat. Så middagarna hos oss var oftast överbefolkade - vi lagade mat till fem men åtta dök upp när maten var klar. Oftast så lagade min vän maten och jag var ansvarig för efterrätt. Så det blev en hel del bakande för mig under det året. 

Anywho, tillbaka till kakorna. Jag har översatt måtten för att göra det lite enklare, författaren är amerikanska så det är cups hit och pounds hit, i övrigt är receptet avskrivet direkt från boken. 

Lite bra tips angående dessa kakor.
När ni kommer till att blanda ner mjölet i blandningen så kommer ni troligen tycka att det är alldeles för mycket mjöl. Det är det inte. Fortsätt rör. 

Sen kommer ni troligen att tycka att det är alldeles för mycket choklad och nötter. Det är det inte. Jag rekommenderar att ta en stark slev, jag brukar använda en vanlig matsked till det sista blandandet. Som min mamma säger och som hennes mamma sa till henne, fortsätt rör bara så kommer det bli bra. 

Lisa's White Chocolate Supremes

Preheat oven to 350 F (175 C), rack in the middle position.

1 cup melted butter (225 g)
¾ cup – 1 ¾ dl white sugar
¾ cup – 1 ¾ dl brown sugar
2 teaspoons vanilla sugar
1 ½ teaspoons baking soda
½ teaspoon salt
2 beaten eggs
2 ¼ cups – 5 ½ dl flour (no need to sift)
2 cups (½ pound) – 5 dl real white chocolate or white chocolate chips
1 ½ cups – 3 ¾ dl chopped macadamia nuts (measure before chopping)

Melt the butter. Mix in the white sugar and brown sugar. Then mix in the vanilla, baking soda, and salt. Add the eggs and stir again. Add the flour and mix thoroughly.

If you’re using block white chocolate, shop it up into pieces roughly the size of chocolate chips. You can do this in a food processor by cutting the chocolate in chunks and processing it with the steel blade. If you’re using white chocolate chips, just measure out 2 cups. (You can use vanilla chips, but the cookies won’t taste the same.)

Measure out the whole macadamia nuts. Chop them into pieces roughly the size of peas with a knife, or use your food processor and the steel blade.

Add the white chocolate and nuts to your bowl and mix thoroughly.

Drop the dough by teaspoons onto an ungreased cookie sheet, 12 cookies to a standard-size sheet. Bake at 350 F for 10 to 12 minutes or until nicely browned.


Inga nötter idag, enbart choklad.


Jag skulle ha plattat till kakorna lite mer här.



Ser inte så illa ut!



No comments:

Post a Comment